Mailing list

If you would like updates on DIY KYOTO & wattson please click here


Note

2 extra clips for a 3 phase electricity meter will be necessary.


Why use wattson?

Het gebruik van Holmes en mij heeft vele voordelen bij het besparen van energie tot wel 25% op je jaarlijkse energierekening. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende kenmerken:

wattson, the personal energy monitor
wattson power meter
http://www.diykyoto.com


Eenvoudig in gebruik.

Slim ontwerp.

Laag energie verbruik.

Uitgebreide mogelijkheden.

Zelf energie opwekken.

Grote Huizen. Kleine bedrijven.


wattson, the personal energy monitor
wattson power meter
http://www.diykyoto.com

Onderzoek maar eens hoe veelzijdig ik ben, bij hoe ik precies werk and waar kan ik wattson kopen.


JON mede oprichter diy kyoto
” Als eerste heb ik thuis, samen met mijn zoon michael, alle apparaten aangezet om te kijken hoe hoog wattson zou oplopen.
Ik wilde het getal zo hoog mogelijk maken en het licht fel rood laten gloeien. Uiteindelijk kwamen we op 11kW en een knallend rode kleur.

Daarna zijn we samen één voor één elk apparaat uit gaan zetten om te kijken wat er gebeurde. Door dat Michael zo goed kan rekenen konden we het stroomverbruik van ieder apparaat bepalen. En dat was niet mis!

Op deze manier kregen Michael en ik een lesje energieverbruik en verspilling. Daarna zijn we net zo lang gaan zoeken en uitschakelen totdat we nog maar een paar honderd Watt verbruikten.

Zo geleidelijk kwamen we tot de conclusie dat de klok van onze magnetron ons al €65 kost. De standby van de TV, playstation, Nintendo, dvd recorder en muziekinstallatie ook o’n €120 per jaar.

Na een tijdje hadden we elk apparaat dat we konden vinden uitgeschakeld en toch was het stroomverbruik nog boven de 100 Watt! Wij wilden terug naar 0! Waar kwam dit geheimzinnige verbruik vandaan? We zijn opnieuw gaan zoeken en kwamen er al snel achter dat er apparaten zijn die niet makkelijk of onhandig zijn uit te zetten. Hierbij moet je denken aan de alarminstallatie, elektrische deurbel, de thermostaat van de CV, ovenklok, telefoonopladers en ga zo maar door. Per stuk verbruiken ze bijna niets maar alles bij elkaar opgeteld is dit toch nog aanzienlijk wat stroomverbruik. Op 0 kwamen we dus niet want vooral het alarm en de CV moesten toch echt aan blijven. 30 Watt was ons laagste punt maar dit is lang niet slecht. N.B. denk erom de koelkast en vriezer weer aan te zetten!

Wattson woont nu bij ons in de woonkamer zodat we hem in de gaten kunnen houden. Of hij ons natuurlijk☺. Normaal heb ik alleen de kleuren aanstaan en de cijfers niet. De kleuren geven een geruststellend gevoel als we het licht gedimd hebben en een dvd kijken of een boekje lezen.

Een laatste, maar zeker niet onbelangrijk punt: Als wattson een rustige blauwe kleur uitstraalt dan weten we zeker dat ons energieverbruik in orde is. Dit is een geruststellende gedachte als we de deur uitgaan of gaan slapen. Slim hè, zo’n lekker ding.


1 Binnen een bereik tot ongeveer 30 meter van de zender in de stoppenkast.

2 Het online platform wordt hard aan gewerkt.